Loading...
Ladataan Tapahtumat

Opintopiirin tarkoitus:

Tarkoituksena on yhdessä pysähtyä tutkimaan työn muuttumista James Suzmanin kirjaa Työn historia – mihin käytämme aikamme? lukemalla ja yhdessä pohtimalla. Työskentely tapahtuu ryhmässä yhdessä keskustellen, sosiodraamaa tehden ja kirjan lukemisen herättämien ajatuksia, kysymyksiä ja pohdintoja jakamalla.

Osallistujille toivomus, että osallistuminen onnistuisi kaikkina kertoina eli sitoutuminen koko prosessiin suotavaa. Erityisen toivottavaa olisi, että kaikki osallistuisivat ensimmäiseen kertaan – jos ylivoimaisia esteitä, ole yhteydessä ohjaajaan.

 

Ajat:

12.11. klo 10.00-15.00 lähitapaaminen -FINOD ry kustantaa kirjan kaikille osallistujille

Etätapaaminen pienryhmänä – ensimmäisen kerran ja kirjan lukemisen reflektiota

14.1. klo 10.00-15.00 lähitapaaminen

14.2. klo 17.30-20.00 lähitapaaminen

16.3. klo 17.30-20.00 lähitapaaminen

 

Paikka:

Aretai, Kinaporinkatu 2, Sörnäinen, Helsinki

 

Ohjaaja:

Tuula Kiander, organisaatiokonsultti FINOD, työnohjaaja STOry, TRO, psykodraamaohjaajaopiskelija

+35841 45 41 612

 

Ilmastonmuutokseen liittyvät uutiset ovat olleet pysähdyttäviä kesän jälkeen. Ukrainan sota on tuonut esiin riippuvaisuutemme energiasta – ja siihen liittyvät kytkökset ja systeemivaikutukset. Mitä tämä kaikki tarkoittaa työssämme, miten maailma ja maailman tila ja muuttuminen vaikuttaa työhömme?

Muutama viikko sitten ilmestyi suomeksi kirja Työn historia – mihin käytämme aikamme? Kirja on antropologi James Suzmanin teos, jossa tarkastellaan työtä ja sen merkitystä ihmisille ja ihmiskunnalle esihistoriasta nykypäivään.  Työtä on tehty aina. Työn merkitykset ja kontekstit ja työn tekemisen tavat ovat muuttuneet aikojen saatossa.

Se, minkä palveluksessa työ on, vaikuttaa siihen, millainen on ihmisen osa työntekijänä ja millaisia vaikutuksia työn tekemisellä on yhteiskuntaan ja hyvinvointiin niin yksilö- yhteisö- organisaatio- ja yhteiskunnankin tasoilla.

Ilmastonmuutos ja inhimillisten ja aineellisten resurssien ylikulutus eivät ole työstä irrallisia ilmiöitä eikä kriisiaikojen vaikutukset rajaudu pelkästään kriisialueille. Minkä palveluksessa olen työnohjaajana ja organisaatiokonsulttina? Mihin aikaani käytän? Millaisten muodonmuutosten näkijänä ja todistajana olen työssä minuna, työyhteisöissä, organisaatiossa ja maailmassa?

Ilmoittautumiset:

Tapahtumakoordinaattori Johanna Karatmaa johanna.karatmaa@gmail.com

Ilmoittautumiset viimeistään 28.10.2022 mennessä.

 

Lämpimästi tervetuloa!

Go to Top