Radikaali uteliaisuus ja epävarmuuden ikuinen paluu

Loading...
Loading Tapahtumat

Tervetuloa ’Epävarmuuden ikuinen paluu – osa 2’ -seminaariin tutkimaan miten konsulttina toimia radikaalin uteliaasti.  Kuinka tulla omalla toiminallaan radikaalisti uteliaaksi asiakastyössä ja prosesseissa? Kuinka olla radikaalisti uteliaassa suhteessa uuteen, juuri näyttäytyvään tai ehkä vasta tulossa olevaan?
Seminaarissa kokeilemme ja jaamme kokemuksia radikaalisti uteliasta dialogista.

Tilaisuus on kutsu tulla kokeilemaan ajattelua ja puhumiasta omasta konsultaatiotyöstä yhdessä kollegojen kanssa.

Keskusteluja virittämässä ovat:

MARJUKKA LAUROLA: “TÄSSÄ JA NYT”-HETKEN HYÖDYNTÄMINEN KONSULTAATIOTYÖSSÄ JA EPÄVARMUUDESSA PIILEVÄ POTENTIAALI

Konsultaatioprosesseissa olemme jatkuvasti erilaisten tarinoiden ja todellisuuksien äärellä. Jokaisen oma sisäinen maailma luo eri merkityksen samalle tapahtumalle ja yksi ärsyke aikaansaa monia reaktioita. Konsulttina voimme tehdä valintoja työskentelemmekö ”silloin ja siellä” vai ”tässä ja nyt”. Uudistuminen, uteliaisuus ja muutoksen mahdollisuus piilevät tässä hetkessä ja sen näkyväksi tekemisessä. Kuinka konsulttina hyödyntää “tässä ja nyt”-hetken potentiaali ja sen energisoiva vaikutus?

HELENA IHALA JA JUKKA-PEKKA HEIKKILÄ: RADIKAALI UTELIAISUUS ORGANISAATIOISSA TOISENLAISIA TIETÄMISEN TAPOJA KOHTAAN

Olemme osallisia uuden muodostumisessa, luomisen prosessissa. Miten konsultaatiotyössä voimme rakentaa olosuhteita uteliaalle, todentajuiselle ja rohkealle elinvoimalle epävarmuuksien keskellä?
Tutkimme miten taiteen, runouden, draaman ja myyttien maailma voi luoda tietämiseen aistivoimaisen ja kokemuksellisen ulottuvuuden, joka täydentää mutta myös haastaa eurosentristä tieteellistä tietoa. Taide ja leikki on piilevien mahdollisuuksien ilmenemiselle ominaisia edellytyksiä.

PETTERI MIKKOLA: MIHIN SE JOHTAA, KUN JOHTAA – TYÖYHTEISÖN JA TIIMIEN KANNATTELEVA JA KONSULTOIVA JOHTAMINEN

 ”Ei ole aikaa” – mihin ei ole aikaa ja mihin sitä aikaa pitäisi olla? Organisaatioissa näyttäytyy usein ilmiö, jossa esihenkilöllä ja työyhteisöllä ei ole aikaa pysähtymiseen, kohtaamiseen ja työn ilmiöiden tutkimiseen.
Kenen tarpeisiin käytetty työaika tällä hetkellä siis vastaa?
Sote- ja kasvatusalan työntekijöiden keskeistä ammattiosaamista on asiakkaiden tarpeiden tunnistaminen, sensitiivinen kohtaaminen ja tukeminen sekä monenlaisten asiakasprosessien kannattelu. Työssä on paljon vuorovaikutusta ja kohtaamista ja siksi työn ilmiöitä tulisi pysähtyä tutkimaan vuorovaikutuksessa työyhteisön ja esihenkilön kanssa.

Johtamisessa pitää olla vahvasti mukana työyhteisön ja tiimien kannatteleva ja konsultoiva johtaminen. Käymme esimerkkitapauksen kautta läpi, miten kasvatusalan työyhteisölle säännöllisesti järjestetyt  pysähtymisen paikat sekä tiimien säännöllinen konsultoiva ja kannatteleva ohjaaminen mahdollistui ja mitä siitä seurasi.

PAIKKA: HELSINKI, KINAPORINKATU 2 B 19, ARETAI

Kustannukset: 65 € (sis. alv) FINOD jäsenille ja 85 € (sis. alv) ei jäsenille.
Tilaisuudessa kahvitarjoilu.
Osallistujamäärä max 20 hlö.

Ilmoittautuminen tämän linkin kautta: https://www.metanoiainstituutti.fi/tapahtuma/radikaali-uteliaisuus-ja-epavarmuuden-ikuinen-paluu-ja-20-1-2024

Go to Top